Integrationer
e-conomic
Opsætning af e-conomic integration

Sådan opsætter du integration til e-conomic regnskabsprogram (economic integration)

Jonas Jørgensen avatar
Skrevet af Jonas Jørgensen
Opdateret over en uge siden

For at bruge integrationen til e-conomic regnskabsprogram kræver det at du:

• Har et abonnement hos Visma E-conomic (skal tillade API- adgang)

• Har e-conomic integration tilvalgt i vores system

Se under indstillinger -> Abonnement

Opsætning

1 . Sørg for at være logget ind i både e-conomic og i vores system
2. Gå til Indstillinger -> e-conomic

3. Tryk på knappen Giv adgang til e-conomic. Du bliver herefter sendt til en side, hvor du skal bekræfte at vi får adgang til din e-conomic aftale.

4. Du kan nu vælge kassekladde, afdeling og andre relevante parametre for din opsætning.

5. Dernæst trykker du på Kasse øverst i indstilling menuen og scroller ned til Betalingstyper og Konti. Her kan du indsætte din kontoplan og kontonumre.

Bemærk at der under hver betalingstype kan sættes en konto. Hvis alle betalinger skal ramme samme konto, så sættes den samme ind.

6. Scroll ned i bunden af siden og indsæt din kontoplan:

Kontoplan:

• *Omsætning: Den konto hvor omsætningen skal bogføres på som udgangspunkt, f.eks. 1010 (Bemærk: Omsætning kan også splittes ud på varekategorier under Varer -> Varekategorier)

• *Bank: Din bankkonto i e-conomic kontoplanen, f.eks. 5820. Her kan du også indsætte nummeret på en safebox eller andet, hvis du ikke overfører penge direkte fra kassen til banken.

• *Kassebeholdning: Den konto der svarer til din kassebeholdning, f.eks. 5810.

• *Kassedifference: Konto i kontoplanen til differencer.

• *Kontantafrundinger: Afrundinger af kontante salg, eks. hvis du sælger en varer til 199,95 og modtager 200,-

• Dagens udlæg: Konti til at postere udlæg fra kassen. Hvis ikke der skal være mulighed for at registrere udlæg af personalet i forbindelse med dagsopgørelsen, så skal dette felt blot forblive blankt.

• Konti for betalingstyper: For hver betalingstype du selv opretter, kan du også sætte en konto hvor der skal overføres til. Det kunne f.eks. være "Dankort", "MobilePay" el. lign. Du kan sagtens sætte samme konto på flere forskellige betalingstyper.

Konti-felter markret med stjerne (*) er obligatoriske og skal udfyldes før der kan overføres til e-conomic.

Bemærk, at konti under brugt-salg ikke er relevante medmindre I sælger brugte varer og ønsker dem bogført for sig selv.

Fanen "Lager" giver dig mulighed for at håndtere lagermodtagelser, fragtomkostninger mv. direkte i integrationen fra C1ST/Bikedesk til e-conomic.

Integreret betalingsterminal (Nets

Hvis du bruger betalingsterminaler skal du huske at indtaste et Konto-nr. for betalingskort, ellers kan du ikke bruge e-conomic integrationen. Feltet finder du under Indstillinger -> Kasse og rul så helt ned i bunden.

• Der er mulighed for at splitte korttyper ud på forskellige konti i e-conomic, hvis du laver flueben i boksen ud fra Bogfør på specifikke korttyper

Fordeling af omsætning på forskellige konti.

Hvis du gerne vil have splittet din omsætning op, så kan dette gøres ved at sætte en konto på vare kategorierne inde i varer.

Gavekort / tilgodebeviser.

Som udgangspunkt rammer gavekort og tilgodebeviser omsætningskontoen. Dette er normal praksis, da man skal svare moms osv. af dem, som var det normal omsætning.

Hvis du gerne vil have Gavekort / tilgodebeviser ind på en separat konto i e-conomic, så kan du oprette en varekategori (f.eks. Gavekort) og angive dit kontonummer fra e-conomic.

Denne kategori skal du nu tilføje på de to varer med varenummer: giftcard og voucher.

Hvordan virker integrationen?

Når du har sat integrationen korrekt op, vil du få en ny mulighed når du laver Dagsopgørelser i Kassen (Kasse -> Dagsopgørelser -> Ny Dagsopgørelse...).

Her vil der nu som standard være "flueben" i at overføre dagsopgørelsen til e-conomic. Al data overføres til e-conomic i kassekladden og skal derfor godkendes / bogføres endeligt derovre.

Se vores anden guide omkring hvordan e-conomic integrationen virker for at få information om dette klik her.