Kunder & kundehistorik
Oprettelse, ændring og sletning af kunder

Her kan du finde ud af, hvordan man manuelt opretter kunder og ændrer eller sletter deres oplysninger.

Jonas Jørgensen avatar
Skrevet af Jonas Jørgensen
Opdateret over en uge siden

Du kan altid tilføje en kunde i systemet, så du har navn og kontakt oplysninger på dem. Hvis du på et senere tidspunkt har behov for at ændre de tilføjede oplysninger, er der altid mulighed for det. Du kan også nemt slette kunden.

Sådan tilføjer du kunder:

1. Tryk på Kunder

2. Dernæst trykker du på +Tilføj Kunde øverst i højre hjørne

Tilføj de oplysninger du ønsker at have på kunden, f.eks. telefonnummer. Derudover kan du tilføje dine kunder til Kundegrupper, hvis du f.eks. har nogle medlemmer som får medlemsfordele.

Her markerer du også om en kunde har givet samtykke til at modtage markedsføring fra dig på f.eks. mail.

Når du har gjort dette trykker du Gem.

Du kan altid gå tilbage og ændre oplysningerne eller helt slette kunden, hvis ønsket.

Sådan retter du i eller sletter kundens oplysninger:

1. Tryk på Kunder

2. Skriv kundens navn/telefonnummer i søgefeltet

3. Tryk på den pågældende kundes rubrik. Dernæst kan du så se alle de oplysninger du har tilføjet om kunden og bl.a. hvad der er lavet for kunden

4. Tryk på Ret... i højre hjørne

Hvis du ønsker at slette den pågældende kunde, trykker du blot på Slet nede i det venstre hjørne, som vist på billedet ovenover.

Når kunden er oprettet med adresse på, vil du kunne se dine kunder på kort under "Kunder", hvor du vælger "Kortvisning".

OBS! Kunder der er oprettet via import eller fra eksterne systemer, vil ikke blive vist på kortet!

OBS! Grundet GDPR loven slettes kunder automatisk, hvis disse krav opfyldes:

1. Kunden er oprettet for mere end 2 år siden

2. Ingen serievarer/kundecykler er tilknyttet kunden, eller serievaren/kundecyklen er ældre end 20 år

3. Der er ingen afventende serviceindkaldelser

4. Kunden er ikke tilføjet til nogen arbejdskort/salg eller det seneste arbejdskort er oprettet for mere end 2 år siden