Sådan sælger man varer med depositum

Læs her hvordan man anvender depositum funktionen og hermed opdele betalinger.

Jonas Jørgensen avatar
Skrevet af Jonas Jørgensen
Opdateret over en uge siden

Hvis du ønsker at en kunde skal ligge et beløb up-front eller lave en forhåndsbetaling, så er depositum den eneste rigtige måde at gøre dette på.

Depositum bruges udelukkende via vores sagsstyring/arbejdskort, hvor der er en dedikeret funktion til at modtage og registrere depositum fra kunder.

Fremgangsmåde

1. Start med at gå til Sagsstyring/Arbejdskort og opret et nyt salg.
2. Udfyld kundedata som normalt og tilføj eventuelle varer/produkter. Disse kan også tilføjes senere hvis du ønsker.
3. Efter du har trykket Opret, vil du kunne tilføje et depositum via knappen, som befinder sig under Vare på arbejdskortet/sagen.

4. Tryk på Depositum og indtast beløb til betaling og tryk Gå til betaling

5. Gennemfør betalingen af depositummet.

Du vælger selv i kassen hvilken betalingstype depositummet skal betales med.

6. Når betalingen af depositum af gennemført i kassen, kan du gå tilbage til sagen.

Her vil depositummet fremgå på arbejdskortet.

NB: Det er vigtigt ALDRIG at slette depositummet direkte fra arbejdskortet.

Læs her, hvordan du kan returnere depositum.

7. Når kunden henter sine varer og skal betale resten, gøres det som normalt. Tryk Afslut og betal inde på arbejdskortet/sagen og betal resterende beløb i kassen. Det vil nu se ud som eksemplet nedenfor:

NB: Det er værd at bemærke, at depositum bliver bogført som salg og der skal svares moms af det den dag depositummet bliver betalt, og ikke den dag varen afhentes. Dette jf. de nye regler om moms på gavekort, tilgodebeviser og depositum og fra juli 2019.

Søgeord: Depositum - Forudbetaling - Delbetaling