Hardware & udstyr
Betalingsterminal
Fejlfinding på Wordline betalingsterminal

Her får du en vejledning til hvad du kan forsøge at gøre for at fikse din betalingsterminal inden du tager kontakt til vores support.

Casper Vilhelmsen avatar
Skrevet af Casper Vilhelmsen
Opdateret over en uge siden

Min terminal/kasse siger 'Klientprogram lukket ned'

Dette skyldes med al sandsynlighed at Printdesk ikke kører på værtscomputeren, som forbinder terminalen med vores system.

Tjek at den køre på din kasseenhed:

I Windows skal der være en lille grønt Customers 1st ikon synligt nede ved uret (måske først synligt hvis du trykker på pilen). Hvis ikke, skal du genstarte programmet. Du finder muligvis en genvej på dit skrivebord, ellers skal du søge efter "Printdesk" i start-menuen og åbne det den vej.

Eventuelt genstart din PC, så burde det starte op igen automatisk.

På Mac ligger ikonet i højre hjørne og skal være synligt. Hvis ikke det er synligt, skal du prøve genstarte den, ved at søge efter "Printdesk" i Finder.

Eventuelt genstart din Mac, så burde det starte op igen automatisk.

Hvis terminal står som 'Forbinder...' i mere end 1 minut

I de fleste tilfælde hvor terminalen ikke er forbundet eller vil forbinde til systemet, er det grundet et skifte af terminalens IP adresse.

Det er vigtigt at den IP som terminalen har er den samme som står angivet i vores system, før at terminalen kan få forbindelse og fungere korrekt.

Step 1 - Find terminalens IP-adresse

Der er forskel på hvordan du finder IP-adressen afhængigt af om du har en IPP350 eller Lane3000 Terminal.

LANE-3000:

• Tag fat i din LANE-3000 Terminal.

• Tryk på knappen med det røde kryds.

• Tast koden "2020" ind og tryk på den grønne knap.

• Aflæs IP-adressen og tjek at det stemmer overens med den IP-adresse som er angivet i vores system under den integrerede terminal.

IPP-350:

• Tag fat i din IPP-350 Terminal.

• Tryk på Menu-knappen (Lige over den røde Afbryd knap)

• Tast adgangskode "2020" og tryk på den grønne Godkend knap.

• Vælg Hjælp (naviger med piletasterne og vælg med Godkend-knap)

• Rul ned med til punkt 11, hvor der fremgår IP-adressen

Step 2 - Tjek IP-adressen og opdater den

• Gå ind under Indstillinger og vælg fanen Kasse.

• Rul ned til hvor der fremgår Integreret Worldline terminal.

• Tryk på linjen med terminalens navn for at folde indstillingerne ud.

• Under rubrikken IP-adresse, skal du sørge for at det IP-adresse du lige har aflæst fra terminalen er den samme som fremgår - ellers skal du ændre denne til den du har fået fra terminalen.

• Tryk herefter på den grønne Gem knap og vent ca. 1 minut.

Hvis IP-adressen er korrekt og Printdesk kører på værtscomputeren, så bør terminalen forbinde i løbet af 1 minut.

Hvis dette ikke er tilfældet skal du kontakte vores support, da der kan være andre ting i vejen som hindrer terminalen i at få forbindelse, og som er svære at fejlfinde på som kunde.

Kendte Terminalfejl

Min terminal/kasse siger 'Afvist - Kun Online'

Denne fejl opstår typisk, når terminalen ikke har internetforbindelse.

Tjek derfor:

• At terminalen har internetforbindelse ved at fortage en dagsopgørelse af terminalen.

• Der skal gerne fremgår 3 grønne firkanter/prikker i en cirkel i venstre top af terminalskærmen - er de derimod grå, signalerer det at terminalen ikke har internetforbindelse.

• Prøv eventuelt at genstarte din terminal og geninstallere hovedstikket, som sidder bag i din terminal.

Min terminal/kasse siger 'Afvist - Teknisk fejl'

• Tjek at det ikke er kortet der noget galt med, ved at teste på mindst to forskellige typer kort.

• Tjek at beløbet, der forsøges opkræves, er over 1 DKK.

• Kontroller at terminalen har forbindelse til internettet.

• Forsøg at fortag en dagsopgørelse af terminalen.
    Er der intet af overstående som hjælper, bedes du kontakte vores support.

Min terminal/kasse siger 'Afvist - Terminal spærret'

• Hvis denne fejl opstår, kan du forsøge at fortage en dagsopgørelse, hvis dette ikke løser problemer bedes du kontakte vores Support eller Worldline direkte på tlf. 78 79 47 00