Find lagerværdi og vareliste

Sådan finder du din lagerværdi (eks. moms) og liste over aktuelt lagerførte varer.

Casper Vilhelmsen avatar
Skrevet af Casper Vilhelmsen
Opdateret over en uge siden

Der er flere muligheder for at se din lagerværdi i vores system.

Den aktuelle lagerværdi

For at se den lagerværdi du har på lageret i dag, skal du blot gøre følgende:

1. Tryk på Statistik

2. Tryk på Lager (i top højre hjørne)

3. Lagerværdi står i den første kasse på siden

Lagerværdi er beregnet med antal * kostpris. Vær opmærksom på at du skal have lager og en kostpris på varerne for at den kan beregne noget.

Lagerværdi i Dagsopgørelsen

I forbindelse med f.eks. årsregnskab, status mv. kan det være nyttigt at trække en liste over dit varelager.

For at lave et udtræk over værdien af dit varelager på daglig basis navigerer du til Kassen og i øverste højre hjørne vælges Dagsopgørelser.

Herefter klikker du bare på den dag du skal bruge din lagerværdi fra og aflæser linjen “Samlet lagerværdi (kostpris eks. moms)”.

På denne måde kan du til enhver tid finde værdien af dit varelager efter dagens salg, eller den dato du ønsker lagerværdien fra.

Specifik liste over varelager

Hvis du skal bruge en liste over samtlige varer du har på lager, skal denne trækkes på det tidspunkt du skal bruge listen - Det kan være efter sidste åbningsdag på året, f.eks. 31. december.

For at trække listen skal du navigere til Statistik og under "Andre udtræk" kan du trække en liste over de varer du har på lager. Først vælger du udtrækket Produkter og herefter kan du vælge Varer på lager via drop-down menuen.

Herefter kan du vælge den filtype du skal bruge - Standard er XLSX (Excel), som giver dig en fil du kan åbne i Microsoft Excel.

Det er vigtigt, at du sørger for at gøre dette umiddelbart efter dagsopgørelsen er kørt på dagen eller før der laves transaktioner dagen efter.

I denne fil kan du se hvor mange styk du har på lager af hver enhed samt hvad værdien af hver varelinje er. Dette finder du under "stockvalue". Under total vil du kunne aflæse den totale lagerværdi under "stockvalue"

Kan man trække en lagerliste fra en specifik dato?

Det kan man godt, men for butikker oprettet efter 2022 vil det ikke være alle produkter der kommer med på udtrækket.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at trække en lagerliste f.eks. 31. december, hvis du skal bruge det i forbindelse med afslutningen af årsregnskabet