Alle samlinger
Varer & lager
Varer
Ændring af varekategorier
Ændring af varekategorier

Sådan ændrer du varekategorien på enkelte og flere varer

Casper Vilhelmsen avatar
Skrevet af Casper Vilhelmsen
Opdateret over en uge siden

Når en vare oprettes i systemet, kan du give den en varekategori, så du i fremtiden har lettere ved at få overblik over dit lager og hvilke kategorier der performer bedst.
Varekategorier kan også bruges, når du skal oprette kampagner og f.eks. vil lave en kampagne på alle varer i en kategori.
Du kan finde en guide til at oprette kampagner her.

Kategori på en enkelt vare

Hvis du har fået oprettet en vare i en forkert kategori eller helt uden kan du nemt ændre dette.

Under "Varer" søger du blot varen frem og klikker på den, og du får nu oversigten over varen frem. Under kategorier vælger du bare den rigtige kategori i drop-down menuen.

Findes den kategori du skal bruge ikke, klikker du på "+Opret..." og indtaster navn og hvilken bogføringskonto varen skal føres på. Hvis varer i kategorien blot skal i den sædvanlige konto for omsætning skal du ikke notere noget i Konto-nr. Herefter klikker du på "Gem".

Nu er kategorien oprettet og tilknyttet varen, så du kan vælge den på listen fremadrettet.

Skift kategori for flere varer samtidig

Hvis du har oprettet en række varer, som ikke er tilknyttet en varekategori, tilknyttet en forkert kategori eller hvis varen skal flyttes over i en anden kategori, kan du markere flere varer og rette alle markeringer samtidig.

Under "Varer" kan du markere flere produkter med det samme.

I dette tilfælde har vi 4 varer der skal opdateres, da de er tilføjet en forkert kategori. Efter varerne er markeret med flueben, vælges "Handlinger" og "Opdater produktdata på valgte"

Sæt flueben ved "Vælg varekategorier" og vælg den/de ønskede varekategorier, som skal tilføjes til varerne og tryk "Opdater produkter"

Når du trykker på "Opdater produkter" vil systemet spørge dig om du er sikker - Denne forespørgsel kommer fordi du ikke kan fortryde rettelsen uden at lave samme proces igen, og ændre varerne til en anden kategori.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at kontrollere, at der ikke er valgt forkerte varer eller forkert kategori. Når først det er gemt, kan det kun laves om ved at starte forfra og vælge den korrekte kategori.

Vær OBS på at alle varekategorier, som allerede var tilføjet til varerne, bliver erstattet af de, som du vælger at tilføje i vinduet ovenover.

Søreord: Produktkategori - Kategori

Besvarede dette dit spørgsmål?