Returnering af varer

I denne guide forklarer vi hvordan du returnerer varer.

Opdateret over en uge siden

Når du har solgt varer til en kunde, og kunden ønsker at returnere salget kan du i kassen returnere hele salget eller enkelte varer derfra. Hvis der er rabat på varen skal du kontrollere, at kunden får det rigtige retur. I guiden her forklarer vi hvordan.

Returnering med byttemærke eller kvittering

1. Hvis kunden har sin kvittering eller vare med byttemærke med ind i butikken, kan du scanne stregkoden på kvittering eller byttemærke i kassen, og så vil du få vist salget i salgshistorikken og kan vælge at returnere salget ved at klikke på "Returnér salg" knap i øverste højre hjørne af billedet.

Hvis du ikke kan scanne, kan du søge på bonnummeret i salgshistorikken.

2. Hvis kunden skal returnere hele salget, kan trykker du bare på "Betal" og vælger hvordan kunden skal have pengene retur

3. Hvis kunden kun skal returnere en enkel vare, skal du igen finde salget frem i salgshistorikken og trykke "Returnér" ud fra varen, som kunden ønsker at returnere og igen trykke "Betal"

4. Du kan også udstede et tilgodebevis ved at trykke på knappen ved siden af "Betal"

Læs mere om hvordan du udsteder et Tilgodebevis her.

Dannelse af kreditnota

1. Hvis en kunde har foretaget købet via betaling af faktura - F.eks. via en e-conomic faktura eller hvis kunden gerne vil have en opdateret kvittering med efter returnering af en eller flere varer, anbefales det, at hele salget tages retur og der så sælges en rettet version til kunden på ny.

2. Når salget er returneret vælger du eksempelvis betaling via e-conomic faktura. Så overføres kreditnotaen direkte til e-conomic hvorfra du kan sende denne videre til kunden.

3. Herefter finder du dit retursalg frem igen under din Salgshistorik og klikker dig ind på det.

4. Når du er inde på dit retursalg vælger du Retunér salg

5. Her er det samme proces, hvor du retter antallet af varer til. Systemet vil selv tage nuværende kampagner og sætte oveni, så sørg for at holde tungen lige i munden, så du er sikker på, at det er de rigtige rabatter der gives til kunden.

6. Når alt er rettet til, kan du igen trykke Betal og danne en ny faktura på det rigtige antal og pris.

Returnering af varer uden bon eller byttemærke

Det er muligt at returnere en vare uden bon eller byttemærke.

OBS! Vi anbefaler det ikke, da du så ikke kan se, om kunden har fået rabat da varen blev købt eller om varen gives retur til en højere pris end kunden har givet!

Hvis du vil returnere en vare uden kvittering, skal du blot lave salget på varen, men sætte antallet til -1 for at tage én retur, -2 for to stk. osv.

Herefter vælges Betal og den betalingsmetode kunden skal have pengene retur på.

Søgeord: Returnering - Bytte - Byttemærke - Returbon