Det nye statusmodul er tilgængelig for kunder med mellempakken og op ("Den de fleste bruger" og "Den store butik").

Inden du går i gang, er der nogle enkelte punkter, du skal gå igennem:

1. Læs hele guiden igennem.

2. Læs HELE guiden igennem igen.

3. I statistikmodulet laver du et udtræk af "Produkter" eller "Varer på lager". Dette er til backup, hvis du skulle få afsluttet en status med fejl. Du kan læse, hvordan du laver udtrækket her.

Sådan virker det

Status laves ved, at man inddeler butikken i områder. Til hvert område opretter man en optællingsliste i systemet, hvorpå man nemt kan tælle varerne og holde overblik over, hvor stor en del af varelageret der er optalt. Vi anbefaler, at butikken/lager deles op i så mange områder som muligt, for at lette fejlsøgningen når der er talt op. Disse optællingslister summeres automatisk i en samlet liste. Dette overblik viser løbende det forventet antal, og hvad antallet bliver efter status. Derudover kan man se, hvor stor differencen er i kostpris.

Når man er færdig med at tælle hele butikken, kan man afslutte status og eventuelt trække lister ud. Derefter vælger man, om man vil nulstille de varer, der ikke er optalt.

Hvad skal man bruge til at lave status

Status i Servicepos laves inde i systemet og kan derfor laves via kasse-computeren. Dog anbefaler vi en bærbar computer med en scanner sat til, så medarbejderen kan tage den med rundt. Man kan sagtens være flere i gang på samme tid, så man kan i princippet godt bruge sin telefon samtidig med, at nogle bruger en bærbar og en stregkodescanner. Vi har ikke håndscannere, da disse ikke giver dig svar på, om en vare findes eller ikke findes, når du scanner den.

Sådan gør du:

1. Gå ind i Varer, tryk på de 3 prikker til højre og vælg Status.

2. Tryk på "Ny optællingsliste" for at tilføje og navngive de områder, som du har inddelt butikken i. Skriv en tekst i notefeltet, så du kan genkende de forskellige områder.

3. Ved brug af scanner(e), kan du tælle et eller flere områder samtidigt ved at klikke på den liste, som du vil tilføje varer til. Under "Produkter" på oversigten kan du se, hvor mange produkter der er optalt på den enkelte liste.

4. Du kan nu løbende følge med i menuen i Statusoverblik og se, hvilke varer, der har en difference i forhold til det forventede.

Som standard vises der kun varer med difference, men trykker du kryds på filteret, vil du få vist alle varer, der er optalt. Der tages dog ikke højde for ikke-optalte varer.

Samtidig vil du kunne sortere dit statusoverblik ud fra, om du vil se den største difference i stk. eller kostpris.
    Scroller du ned i bunden, vil du kunne se den totale difference i kostpris og antal.

5. Når du har talt hele butikken, kan du evt. hente CSV filen over varer med differencer og tjekke efter, Når du har kontrolleret at alt er som det skal være, kan du afslutte status, og vælge om du vil nulstille varer, der ikke er optalt eller foretage inden ændringer for ikke-optalte varer.

BEMÆRK! Vælger du at sætte lagertal til 0 for ikke-optalte varer, vil varerne stadig være med lagerstyring, men med 0 i lagerværdi.

Du kan lave udtræk over ikke-optalte varer, ved at ændre "vis optalte" til "vis ikke-optalte" og herefter hente CSV filen.

Vær opmærksom på, at hvis de ikke-optalte varer nulstilles, vil det påvirke lagerværdien.

Når du har valgt, om du vil sætte ikke-optalte varer til 0 stk. eller ikke vil foretage ændringer, og godkendt, vil lageret blive rettet til.

Hvis du får behov for at lave et udtræk over differencer efter en status er afsluttet, kan du finde din tidligere status under "Varer" - de tre prikker - "Status" og vælge "Tidligere status" i højre side af billedet.
Her finder du alle tidligere statusoptællinger, der er lavet i butikken, og som du altid kan lave udtræk på, når du skal bruge det.

Er der spørgsmål i forbindelse med brugen af statusmodulet, så kontakt os på e-mail eller skriv i chatten, inden I går i gang, og inden ændringer er gemt.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål:

• "Tager status-modulet højde for, hvis en vare er på en optællingsliste og bliver solgt i Servicepos før status er afsluttet?"
    Ja. Varen fjernes ikke fra optællingslisten, men i udregningen på Statusoverblikket tages der højde for salg.

• "Tager status-modulet højde for, hvis en vare er på en optællingsliste og bliver rettet manuelt/der bliver lavet en overskrivning før status er afsluttet?"

Nej. Der må ikke laves manuelle ændringer i lager, så længe status ikke er afsluttet.

• "Efter endt status, rettes lagerantallet til på min webshop også?"

Nej, for ikke at overbelaste din hjemmeside, sendes opdateringerne ikke dertil.
    For at rette lagerantal til på din webshop, så det matcher i Servicepos, kan der evt. laves en import på din webshop - spørg evt. din webudvikler om hjælp hertil.

• "Hvordan retter jeg antallet af scannede varer, hvis jeg har scannet en vare for mange eller for få gange?"

Du kan søge på produktnummeret under Optællingslister, så kommer optællingslisten frem, som produktet ligger på.

Herefter kan du finde produktet og rette ved at trykke plus eller minus ude i højre side.

Har du mange produkter under en optællingsliste, kan du trykke CRTL + F på samme tid - der vil herefter komme et søgefelt frem i højre side af skærmen og du kan så søge på produktnummeret.

Du kan kun søge på en side ad gangen, så dukker varen ikke op på første side, skal du gå en side videre og søge igen.

• "Kan jeg bruge min mobil/tablet til at scannevarer med?"

Det er muligt at anvende din tablets/smartphones kamera som stregkodescanner, dog er denne funktion stadigvæk en beta-funktion, så den virker ikke lige så godt og hurtigt som hvis du anvender en rigtig stregkodescanner.

• OBS! Det er vigtigt at bemærke, at Servicepos/Bikedesk ikke kan tage ansvar for eventuelle forkerte optalte varer. Brug af statusmodulet er på eget ansvar.

• HUSK! At være obs. på at regulere statussen i dit regnskab.

Søgeord: Statusoptælling - Lagerstatus - Optælling - Lageroptælling