Opsætning af Zebra ZD220 labelprinter (Mac)

I denne guide fortæller vi, hvordan du selv kan sætte en Zebra ZD220 printer op på din MAC.

Casper Vilhelmsen avatar
Skrevet af Casper Vilhelmsen
Opdateret i går

Har du modtaget din nye Zebra ZD2220 termiske labelprinter, så skal du blot læse med her for at komme hurtigt i gang med at kunne udskrive kvitteringer. Opsætningen er hurtig og lige til, men du er naturligvis altid velkommen til at skrive til vores support hvis du løber ind i problemer eller har spørgsmål til opsætning.

Skridt 1 - Tilslut printeren

1. Tilslut labelprinteren med det medfølgende USB printerkabel.

2. Tilslut herefter printeren strøm med den medfølgende strømforsyning.

3. Sæt printerkabelets USB stik i en ledig USB port på din computer.

4. Tænd herefter printeren ved at trykke på den runde power knap øverst på printeren.

Skridt 2 - Indsæt labelrulle og kalibrer printeren

1. Åben printerens rum ved at klemme på de orange knapper på hver side af printeren.

2. Indsæt en *termisk labelrulle i mellem printerens spole holder. De skal trækkes til hver sin side, for at gøre plads til rullen.

3. Sørg for at labelrullen sidder korrekt fast på holderen og labelstrimmelen går igennem klemmen for neden for holderen.

4. Indstil sensoren nederst i printeren; I de fleste tilfælde skal den blot sidde helt til højre (som standard)

5. Træk label ud på gummirullen og ud over åbningen af printeren.

6. Sørg for at den er placeret lige i printeren og luk herefter låget igen ved at presse ned på det, indtil du hører et mindre klik.

7. Tryk herefter på den firkantede 'feed' knap øverst på printeren. Den skal gerne køre én eller flere labels ud.

8. For at kalibrere printeren til din labelstørrelse skal du holde 'feed' knappen inde indtil den har blinket grøn 2 gange, slip herefter. Printeren skulle gerne køre 3-6 labels ud, og trække dem lidt ind i processen, til den har målt størrelsen og er færdig.

Når dette er gjort korrekt, bør du kunne få nøjagtigt én label ud af printeren ved at trykke én gang på 'feed' knappen.

Skridt 3 - Installer printerdriver og konfigurer printeren

For at installere printeren på din MAC, skal du først sørge for at der er sat strøm til og at printeren er koblet til din computer via det medfølgende USB-kabel.

Derefter skal du have tilføjet printeren. Det gør du ved at søge efter Printere og Scannere.

1. Klik på (+) og vælg den printer der er tilsluttet via USB.

2. Klik på “Vælg en driver…” og klik på “Vælg software”.

3. Vælg den “Zebra ZPL Label Printer” og klik OK. efterfulgt af “Tilføj”.

Nu er printeren installeret på din MAC og du kan bruge den i systemet, hvis du har installeret vores print-applikation printdesk, som du finder her.

Skridt 4 - Vælg printeren i appen

Herefter skal du blot vælge labelprinteren under dine Indstillinger -> Print i appen og angive den samme størrelse som du anvender i printeren, eks. 40x25 mm. eller 50x30 mm.

Hvis du blot kan vælge Webbrowser, og ikke se dine forbundne systemprintere, skal du sørge for at Printdesk er installeret.

INFO: Du kan anvende din labelprinter til både at printe prislabels og byttemærker.

Vigtigt i forhold til Mac kompatibilitet: Dette er testet og virker på MacOS Monterey og Catalina. Ved ældre MAC computere kan vi ikke garantere fuld funktionalitet.

Når det er gjort, kan du trykke på Test-knappen og systemet vil nu printe en test-label, så du kan se, hvordan det passer sammen.

*Husk at købe de rigtige termiske labels til din labelprinter - se vores udvalg af termiske labels til Zebra ZD220 labelprinter her.

Hvis du skal sætte printeren op på en Windows PC, se da vores guide til det her.