Min printer udskriver ikke længere

Løs de mest almindelige printerproblemer nemt og hurtigt selv. I de fleste tilfælde kan du selv løse problemet med nogle få trin.

Casper Vilhelmsen avatar
Skrevet af Casper Vilhelmsen
Opdateret over en uge siden

Hvis du oplever at din kvitteringsprinter eller labelprinter pludselig holder op med at udskrive, så er der en god chance for du selv kan løse problemet nemt og enkelt med disse få trin.

NB: Denne vejledning er primært udviklet til udskriftproblemer på Windows computere, da Mac ikke har de samme udfordringer eller brugerflade.

1 - Almindelig tjekliste til printerproblemer

• Er der strøm på printeren?

• Er printeren tilsluttet computeren?

• Er der nok bonrulle/labels i printeren?

• Har du genstartet printer og computer?

• Er printerlåget lukket korrekt?

- Hvis du kan sige ja til alle overstående, så læs videre!

2 - Tjek om der ligger noget i printerkøen

I mange tilfælde er en fyldt/blokeret printerkø skyld i at der ikke kan udskrives mere på din printer. Dette kan være på grund af papirkludder eller at printeren har meldt en fejl til computeren som har stoppet printet.

Tøm printerkøen

1. Åben startmenuen (⊞) og søg efter eller navigér til Printere og Scannere (🖶)

2. Find den printer der har problemer og tryk på Åbn kø.

3. Hvis der ligger dokumenter i køen, kan du markere dem alle (CTRL+A) og vælge Annuller.

4. Dette bør fjerne dokumenterne i køen inden for 30 sekunder. Hvis ikke dette sker kan du forsøge at annullere igen, ellers genstart din computer.

3 - Genstart Print-Spooler tjenesten (Spooler)

Det kan nogle gange også være nødvendigt at genstarte systemtjenesten 'Print Spooler' som håndterer print på computeren. Hvis eks. print stadigvæk sidder fast eller der stadigvæk ikke kommer print ud selv med en tom printerkø.

1. Højreklik på proceslinjen i bunden og vælg Jobliste.

2. Naviger til fanen Tjenester og rul ned til du finder tjenesten 'Spooler'

3. Højreklik på Spooler og vælg Genstart.

4. Vent herefter, mens tjenesten genstartes - der kan godt gå 1-2 minutter.

5. Prøv herefter at printe en testside fra printerindstillingerne eller via appen.

Herefter vil der i de fleste tilfælde være forbindelse til printeren igen og printkøen bør være tømt nu. Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve, som en sidste mulighed, at genstarte din computer, hvis du har fulgt de tidligere punkter.

Hvordan ved jeg hvad min(e) printer(e) hedder?

Du vil som udgangspunkt altid kunne gå ind under Indstillinger -> Print i vores app og kigge under den print-type der volder problemer med at udskrive og se hvilken printer der normalt er valgt.

*Kvitteringsprintere hedder typisk Star TSP143, Metapace T-3 eller noget andet.

Labelprinter hedder typisk ZD220 ZPL, Brother QL-700 eller andet.*

*Kan variere fra producent og model, tjek derfor altid dine egne indstillinger i appen for en sikkerheds skyld.

Hvis du anvender Cloud Print

Anvender du i stedet for Cloud Print til en STAR-bonprinter så sendes printet via internettet direkte til din printer og uden om Printdesk.

Hvis du derfor oplever problemer med udskrift fra din Cloud Bonprinter, bør du kontrollere følgende inden du kontakter vores support:

• At din printer er tændt

• At du har genstartet din printet kan tage op til 3 minutter)

• At din printer har internetforbindelse gennem din router.

• At der er tilstrækkeligt papir i din bonprinter (en meget tynd rulle kan give fejl)

Hvis intet af overståendes løser dit problem med udskrift til din Cloud printer, så kontakt vores support og fortæl dem hvilken model du har.

Stadigvæk brug for hjælp?

Oplever du stadigvæk problemer med at udskrive, er du meget velkommen til at kontakte vores support på mail eller chat.

Husk at oplyse om hvilken type print, du har problemer med samt printer type/model.

Søgeord: printer fejl label bon kvittering prislabel byttemærke A4 A5 A6 kø